הצוות של תמרור

דר' שאול אריאלי

מרחבי

אל”מ (במיל’) דר’ שאול אריאלי, חוקר את הסכסוך הישראלי- פלסטיני ומלווה את התהליך המדיני על כל סוגיותיו. בנוסף, הוא אחד המומחים המובילים בארץ בכל הקשור בתוואי הגבול וגדר ההפרדה.
בעבר שימש בתפקידי פיקוד שונים בחטיבת הצנחנים, כמפקד החטיבה הצפונית בעזה, כסגן המזכיר הצבאי לשר הביטחון וראש הממשלה וכראש מנהלת המו”מ עם הפלסטינים בכהונתם של ארבעה ראשי ממשלה- יצחק רבין, שמעון פרס, בנימין נתניהו ואהוד ברק.
כיום הינו משמש כראש (שותף) קבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה ומרצה באוניברסיטת רייכמן. אריאלי בעל תואר בוגר אוניברסיטה במדעי המדינה באוניברסיטת ת”א, תואר מוסמך מביה”ס למנהל עסקים ע”ש רקאנטי באוניברסיטת ת”א ודוקטורט מאוניברסיטת חיפה בחוג לגאוגרפיה ומדעי הסביבה. את המחקר שלו עשה על התפתחות גבולות ישראל.
אריאלי פרסם במספר שפות שמונה ספרים על הסכסוך, שלושה אטלסים ומאות מאמרים בכתבי עת ובעיתוני ישראל, מקיים הרצאות וסיורים ברחבי הארץ ומרבה בראיונות בתקשורת על התהליך המדיני והמצב הביטחוני.

פרופ' גלעד הירשברגר

חברתי

פרופ’ גלעד הירשברגר הוא פסיכולוג חברתי ופוליטי, חבר סגל בבית ספר ברוך איבצ’ר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן, ומנהל שותף בפרויקט תמרור-פוליטוגרפיה. המחקר שלו מתמקד באיומים קיומיים קולקטיביים, בטראומות קולקטיביות, בדעת קהל. ובתהליכים העומדים בבסיס הסכסוך הישראלי-פלסטיני. עבודתו מתמקדת באופן שבו תפיסות איום משפיעות ומעצבות תפיסות פוליטיות. עבודה זו מונחית על ידי מודל רב-ממדי של איומים קיומיים שפיתח לאחרונה. במחקריו, הוא מתמקד באיומים מהעבר המטילים צל ארוך על ההווה, כמו זיכרון טראומה קולקטיבית, ובין ההשפעות של איומים פיסיים ואיומים סימבוליים-זהותיים. הוא פרסם כ-100 מאמרים ופרקים בספרות האקדמית, ומאמרי דעה עבור כתבי עת בעברית ובאנגלית. הוא מנחה פודקסט פסיכולוגי-פוליטי בשם “החמוצים”, יחד עם פרופ’ בעז בן דוד.

 

פרופ' סיון הירש-הפלר

חברתי

סיון הירש-הפלר היא פרופסור חבר בבית ספר לאודר לממשל דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן, הרצליה. תחום התמחותה הוא רדיקליזם פוליטי, בדגש על ימין רדיקלי. במחקריה היא בוחנת את המניעים לקיצוניות ואלימות פוליטית וכיצד ניתן למתן השפעתם של תהליכים אלה על מנת לעודד דינמיקה פוליטית שאינה אלימה. היא פרסמה מאמרים רבים בנושאים אלו, וספרה (עם Cas Mudde)
“The Israeli Settler Movement” בהוצאת Cambridge University Press, מנתח את תנועת המתנחלים בגדה המערבית והשפעתה בעבר, בהווה ובעתיד על הפוליטיקה והחברה הישראלית. היא גם מפרסמת מאמרי דעה בעיתונות הישראלית והבינלאומית בנושאי הסכסוך הישראלי-פלסטיני.

גילי דקל

גילי דקל היא בעלת תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית מאוניברסיטת רייכמן שם היא גם מלמדת סדנאות אקסל ואת תכנת JMP כחלק מקורס שיטות מחקר. בפרוייקט תמרור גילי היא מתאמת המחקר של הפרוייקט ומנהלת הנתונים.

חוקרים מרכזיים:

דר' מייסלון דלאשה

חברה ערבית בישראל

דר’ מייסלון דלאשה היא מרצה בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב. מחקריה מתמקדים בהשפעות ההפרדה החינוכית על תוצאות כלכליות וחברתיות, במיוחד בקרב אזרחים פלסטינים בישראל. תחומי המחקר שלה כוללים צדק חברתי וסביבתי, זהות לאומית, אי-שוויון בשוק העבודה, ופוליטיקה של השפה. בנוסף, היא חברה במועצת החינוך מטעם ועדת המעקב לענייני החינוך הערבי, חברת הנהלה במרכז אדוה המתמחה בניטור של מגמות חברתיות וכלכליות, ובעמותת 972 לקידום עיתונאות אזרחית.

د. ميسلون دلاشة محاضرة في قسم علم الاجتماع والأنثروبولوجيا في جامعة تل أبيب. تركز أبحاثها على تأثير الفصل التعليمي على النتائج الاقتصادية والاجتماعية، خاصة بين المواطنين الفلسطينيين في إسرائيل. تشمل مجالات بحثها العدالة الاجتماعية والبيئية، الهوية الوطنية، عدم المساواة في سوق العمل، وسياسات اللغة. وهي عضو في الهيئة الإدارية في المجلس التربوي المنبثق عن لجنة متابعة قضايا التعليم العبري العليا، مركز أدڤا، الذي يتخصص في رصد الاتجاهات الاجتماعية والاقتصادية، وعضو جمعية 972 لتعزيز الصحافة المواطنية.

דר' מורן זגה

מדיני ערבי

דר’ מורן זגה היא גיאוגרפית פוליטית והיסטוריונית של מדינות המפרץ, עם התמקדות מיוחדת באיחוד האמירויות הערביות. היא משמשת עמיתת הוראה באוניברסיטת חיפה ובאוניברסיטה העברית. תחומי המחקר העיקריים שלה הם יחסי ישראל-מפרץ-פלסטינים, הגאופוליטיקה של מדינות המפרץ וגבולות טריטוריאליים במפרץ.

דר' חי איתן כהן ינרוג'ק

טורקיה

דר’ חי איתן כהן ינרוג’ק הינו חוקר טורקיה המודרנית במכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון ובמרכז משה דיין לחקר מזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל אביב. דר’ כהן ינרוג’ק קיבל את הדוקטורט שלו מבית הספר להיסטוריה של אוניברסיטת תל אביב וכיום משמש כמרצה בחוג להיסטוריה של מזרח התיכון ואפריקה באותו המוסד וגם באוניברסיטאות, אריאל ובבן גוריון. לצד ההוראה דר’ כהן ינרוג’ק מכהן כעורך של הירחון Turkeyscope Insights on Turkish Affairs מהוצאת אוניברסיטת תל אביב. בשנת 2015 הוא זכה במלגת דן דוד בקטגוריית “העבר”. הינו מחבר הספר: The Evolution of the Turkish School Textbooks from Atatürk to Erdoğan מבית הוצאה Lexington Books, Rowman & Littlefield – ספטמבר 2022.

דר' לירון ליבמן

משפטי

אל”ם (מיל’) דר’ לירון ליבמן הוא עו”ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית בירושלים, שם הוא מלמד קורסים במשפט בינלאומי. נושא עבודת הדוקטורט שלו, באוניברסיטה העברית, הוא “הרתעה ודיני השימוש בכוח במשפט הבינלאומי” (2021). במהלך עבודתו במכון הישראלי לדמוקרטיה (2017 – 2022) חיבר, בין היתר, מחקרי מדיניות בנושא אמצעי ביטחון  וענישה קולקטיבית (2019) ובנוגע לאתגרים בדיני השימוש בכוח של המשפט הבינלאומי בזירה הצפונית של ישראל (2023). הוא מחבר גם מאמרי דעה לעיתונות וכותב לכתבי עת ובלוגים משפטיים, בישראל ובחו”ל.
דר’ ליבמן הוא מגשר מוסמך ונכלל ברשימת המגשרים של בתי המשפט בישראל (מ-2021).   
שירת כראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה”ל (2009 – 2011) וכתובע הצבאי הראשי (2005-2008).

סיגלית מאור

פוליטי וחברתי פלסטין

סיגלית מאור-הירש היא חוקרת ומומחית בכירה בתחומי המודיעין, הביטחון והטרור, עם התמקדות בזירה הפלסטינית ובארגון דאע”ש, וכיום מתמחה בחקר תנועות מחאה גלוקאליות. בעלת ניסיון רב שנים בניהול יחידות סייבר ומודיעין. הובילה תהליכי מחקר וניתוח אסטרטגי במגוון תחומים הקשורים לתהליכים דיגיטליים והשפעתם על החברה. סיגלית פיתחה מתודולוגיות מחקר ייחודיות המשלבות ניתוח תופעות שונות בפוליטיקה במחלוקת – כגון טרור, פעולה קולקטיבית ותנועות מחאה, צריכת מדיה חברתית וקפיטליזם מעקב – אל תוך דפוסי ההתנהגות ברשתות החברתיות. סיגלית מרצה באוניברסיטת רייכמן זו השנה השביעית, עם התמחות בהבנת מגמות השפעה פוליטית בסביבה הדיגיטלית.

דר' רונית מרזן

פוליטי וחברתי פלסטין

רונית מרזן היא דר’ להיסטוריה של המזרח התיכון. לימדה בביה”ס למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה 2012-2024) וכיום מלמדת במכללה האקדמית יפו-תל אביב וחוקרת בפרויקט תמרור. מחקריה מתמקדים בחברה ופוליטיקה פלסטינית; התקוממויות צעירים ב”אביב הערבי”; ומדיניות החוץ של קטר בדגש על מעורבותה בסכסוך הישראלי-הפלסטיני. היא פרסמה שני ספרים: יאסר ערפאת – רטוריקה של מנהיג בודד בהוצאת רסלינג (2016); האב, הבן ורוח המהפכה – הצעירים באביב הערבי בהוצאת פרדס ואוניברסיטת חיפה (2021). היא גם פרסמה מאמרי דעה בעיתונות הישראלית והבינלאומית, בפורום לחשיבה אזורית ובקתדרת חייקין לגיאו-אסטרטגיה.

דר' אמנון סופרין

בטחוני

דר’ אמנון סופרין הינו תא”ל במילואים. מומחה לביטחון לאומי, ביטחון מולדת (HLS) ומודיעין. תא”ל סופרין שרת בצה”ל מעל ל- 30 שנים, שרת בתפקידי מודיעין בכירים במטה וביחידות לוחמות,
בהם קצין המודיעין של פיקוד המרכז (1993-1996) וראש מחלקת איסוף באמ”ן (1996-1999). בתפקידו האחרון בצה”ל הוא הקים את חיל מודיעין השדה (כיום- חיל האיסוף הקרבי) ופיקד עליו במשך כשלוש וחצי שנים. לאחר שחרורו הוא שרת בקהילת המודיעין בתפקידים בכירים. בתפקידו האחרון שימש כראש אגף המודיעין ב”מוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים” ממנו פרש ב-2008.
דר’ סופרין הינו בעל תואר דר’ במדע המדינה מהאוניברסיטה העברית, בעל תואר שני במדע המדינה ולימודי ביטחון מאוניברסיטת חיפה, ותואר ראשון במדע המדינה מאוניברסיטת תל
אביב. כיום דר’ סופרין מלמד באוניברסיטת רייכמן בהרצליה.

דר' רועי פרייברג

כלכלי

דר’ ורו”ח רועי פרייברג, עוסק במחקר כלכלי אודות האינטגרציה הכלכלית בין ישראל, יהודה ושומרון ורצועת עזה. כיום דר/ פרייברג משמש כסמנכ”ל, אחראי על חטיבת הבנקאות והאשראי בבנק אש ישראל בע”מ (בנק דיגיטלי חדש המוקם בישראל) ובתפקידו הקודם שימש כיועץ למשנה לנגיד, בבנק ישראל והיה אחראי, בין היתר, על ניהול הקשרים המוניטריים מול הרשות המוניטרית הפלסטינית וריכוז הטיפול בנושא מול משרדי הממשלה, הבנק העולמי וקרן המטבע הבינלאומית. דר’ פרייברג משמש גם כדירקטור בחברה מנהלת קופות גמל השייכת לקבוצת מנורה מבטחים והסתדרות המהנדסים.

דר' רז צימט

איראן

דר’ רז צימט הוא חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי ועורך שותף של כתב העת “העדכן האסטרטגי”. בעל תארים שני ושלישי בהיסטוריה של המזרח התיכון מטעם אוניברסיטת תל אביב ותואר ראשון בהיסטוריה של האסלאם והמזרח התיכון מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים. עבודת הדוקטורט שלו עסקה במדיניותה האזורית של איראן בעולם הערבי בשנות ה-50 וה-60. הוא שירת למעלה משני עשורים באגף המודיעין. דר’ צימט משמש כחוקר גם במרכז אליאנס ללימודים איראניים באוניברסיטת תל אביב וכמרצה בחוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל אביב. הוא מחברו של הספר “איראן מבפנים: מדינה וחברה ברפובליקה האסלאמית” שיצא לאור בשנת 2022

דר' מעוז רוזנטל

רשתות ופוליטי ישראל

דר’ מעוז רוזנטל הוא מרצה בכיר במחלקה לפוליטיקה ותקשורת במכללת הדסה. דר’ רוזנטל היה חבר סגל בבי״ס לאודר לממשל, באוניברסיטת רייכמן, מרצה אורח בתכנית של עמיתי ישראל במחלקה למדע המדינה באוניברסיטת SUNY Binghamton בארה״ב, חוקר אורח באוניברסיטת Yale והיה עמית פוסט-דוקטורט במחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת באוניברסיטה הפתוחה. ד״ר רוזנטל למד את כל תאריו בחוג למדע המדינה באוניברסיטת תל-אביב. מחקרו של דר’ רוזנטל עוסק בדרך בה אליטות פוליטיות חותרות להטמיע את המדיניות הציבורית בה הן מעוניינות. הדגש המרכזי במחקרו הוא על רטוריקה מניפולטיבית (הרסטטיקה), אותה הוא חוקר באמצעות שיטות מחקר כמותיות לצד נרטיבים אנליטיים. מחקריו התפרסמו במספר כתבי עת מובילים כגון Political Studies, Journal of Law and Courts, Ethnicities ועוד. ספרו על משבר המשילות בישראל יצא בהוצאת Rowman & Littlefield ב- 2017. לצד עבודתו האקדמית, היה דר’ רוזנטל עמית מחקר במספר מכוני מדיניות, כגון המרכז הישראלי להעצמת האזרח ומכון תכלית.

דמיטרי רוטשטיין

מודל

דמיטרי רוטשטיין הוא בוגר הטכניון, בעל שני תארים ראשונים במדעי מחשב (בהצטיינות) ופיסיקה (בהצטיינות יתרה), כולל לימודים מוסמכים באסטרופיסיקה. יזם חברתי בתחום הדמוקרטיה והממשל, פעיל במספר ארגונים פוליטיים על-מפלגתיים, מייסד אפליקציית בחירות “הצבעה אובייקטיבית”. במסגרת המחקר הוא בונה מודלים מתמטיים והגדרות פורמליות של עמדות פוליטיות.

אל"ם במיל' רון שצברג

ירושלים

רון הוא בעל תואר ראשון בעיתונאות ומדע המדינה, ותואר שני ביישוב סכסוכים, שניהם מהאוניברסיטה העברית בירושלים. כיום הוא מנכ”ל-שותף בקרן לשיתוף פעולה כלכלי (ECF). בתפקידו הנוכחי הוא עוסק בביטחון אזורי, משטר גבולות, ירושלים, ואסטרטגיות לשיתוף פעולה חוצה גבולות, וכן ביחסי ירדן-ישראל.

במשך 11 שנים רון שימש כיועץ לוועד הבינלאומי של הצלב האדום (ICRC) בנושא המשפט ההומניטרי הבינלאומי (IHL) ודיני לחימה (LoAC) בכל הנוגע ליחסיהם עם צה”ל.
רון הוא אל”מ (מיל’) בצה”ל, בתפקידו האחרון שימש כרמ”ט חטיבת חי”ר.

קרן תמיר

פוליטי וחברתי פלסטין

קרן תמיר היא חוקרת בתחום התקשורת והמדיה החברתית, המתמחה בחקר החברה האזרחית והשימוש שלה בפלטפורמות דיגיטליות. בעלת שני תארים מתקדמים – תואר שני במנהל עסקים ותואר שני בתקשורת – המשלבים הבנה עמוקה של עולם העסקים יחד עם מומחיות בתחום התקשורת והמדיה החדשה. מחקריה מתמקדים באופן שבו ארגוני החברה האזרחית מנצלים את הרשתות החברתיות לקידום מטרותיהם ולבניית קהילות.

חברת KPA - פרופ' רון קנת

אנליטיקה

עמית מחקר בכיר במוסד שמואל נאמן בטכניון, יו”ר קבוצת KPA, יו”ר איגוד מדעי הנתונים בלשכת המהנדסים ופרופסור באוניברסיטת טורינו באיטליה. חיבר 18 ספרים ומעל 250 מאמרים בנושאי סטטיסטיקה יישומית, מדעי הנתונים, הנדסת איכות, סקרי לקוחות, איכות תוכנה ניהול סיכונים וניהול איכות. המאמרים שלו על איכות 4.0 ותאום דיגיטלי הפכו להיות המאמרים המצוטטים ביותר בתחומם. זכה בפרסים בינלאומיים כולל מדלית בוקס ומדליית גרינפילד על תרומה ייחודית לסטטיסטיקה יישומית ובפרס מפעל חיים של האיגוד הישראלי לאיכות. תואר ראשון מאימפריל קולג’ בלונדון ותואר שלישי במתמטיקה ממכון וייצמן. פודקסט עם פרופסור קנת ב https://www.youtube.com/watch?v=ojswQjd0bzE

חברת KPA - רון בן יעקב

אנליטיקה

יועץ בכיר ומדען נתונים ב KPA. תואר שני בפסיכולוגיה מאוניברסיטת New School למחקר חברתי בניו יורק ותואר ראשון במדעי מחשב, מאוניברסיטת בר אילן, ישראל.  מומחה ובעל ניסיון עשיר בתחומים של IT , פיתוח מודלים עסקיים, עיצוב נתונים, ניתוח טכני, אנליסט ומפתח בכיר.

חברת KPA - אריאל קנת

אנליטיקה

מנכ”ל  KPA.עם ניסיון של כ – 20 שנה בליווי ארגונים גדולים בתהליכים של שימוש בנתונים לקבלת ההחלטות של הארגון. לאריאל ידע רב ביישום מודלים ושיטות אנליטיות ובהטמעת  טכנולוגיות  ומערכות מדיע ובינה מלאכותית. אריאל הוביל מספר רב של תהליכי סקר בארץ ובעולם הן במגזר העסקי והן במגזר הציבורי.

עוזרי מחקר:

רומי יוסף בנימיני

חברתי

רומי יוסף בנימיני היא סטודנטית בתכנית המצטיינים בבית הספר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן ועוזרת מחקר במעבדת ה-LGBTQ+ Psychology. את תחילת דרכה עשתה בשנת שירות בנוער העובד והלומד, כקומונרית מובילה למפגש ערבי-יהודי במעגל קיום משותף. בהמשך התגייסה לשירות קרבי בגדוד קרקל, אותו סיימה לאחר חמש שנים כקצינה מצטיינת וכיום משרתת פעילה במילואים כסגנית מפקדת פלוגה בדרגת סרן. מאז שחרורה מצה״ל, תפקדה כמנהלת תחום ההסברה וגיוס המשאבים של יחידה בטחונית בארץ ובארה״ב. כעוזרת מחקר בפרוייקט תמרור, רומי יוסף בנימיני מתמחה באיסוף וניתוח נתונים בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני, הן בקרב המגזר היהודי, הערבי והפלסטיני והן בקרב ארגונים יהודים בארה״ב.

רשף מוריה

מרחבי

רשף מוריה הוא בעל תואר מוסמך בגיאוגרפיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בפרויקט תמרור הוא עוסק באיסוף וניתוח נתונים מרחביים על ידי שימוש בתוכנות של GIS.

מיתר סורק

חברתי

מיתר סורק הוא סטודנט שנה שלישית בתוכנית המצטיינים בבית הספר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן.
בפרויקט תמרור הוא מתמחה באיסוף נתונים בתחום החברתי ומתמקד בממד הפוליטי בינלאומי שם הוא אוסף נתונים הקשורים לסכסוך הישראלי-פלסטיני מהבית הלבן, הקונגרס, האו”ם ומחלקת המדינה האמריקאית.

עידן פרנקו

חברתי

עידן פרנקו הוא דוקטורנט בבית הספר למדע המדינה, ממשל, ויחב״ל באוניברסיטת תל אביב ועוזר מחקר באוניברסיטת Northwestern בארה”ב. את שני תאריו הקודמים, הראשון והשני במדע המדינה, סיים בהצטיינות גם כן באוניברסיטת תל אביב. לצד נסיונו המחקרי באקדמיה, לעידן היכרות מעמיקה עם המגזר הציבורי דרך תפקידים שונים באגפי האסטרטגיה והתכנון של משרד החינוך ורשות האוכלוסין וההגירה, ובתפקיד דיפלומטי בשגרירות ישראל בבוגוטה, קולומביה.

השאירו פרטים כאן: